Facebook
Twitter
Instagram Euro 2024 Broşürü
Preporuka od Belhanda za UEFA EURO 2024
Škrtel: Svaki nogometaš želi igrati u atmosferi kakva je u Turskoj
Napoleoni i Clichy: Ljudi u Turskoj žive za nogomet

Turska je spremna za let u UEFA EURO 2024
Ryan Babel: Istanbul je veličanstveni grad


 

VIZIJA
Turska je za obećanje da je 'Omiljena igra na svijetu',ujedinjuje ljude iz svih šetnje života.

Kao vodeće europsko turističko odredište i zemljopisno središte svijeta želimo proširiti UEFA EURO 2024 na širu publiku i podijeliti ovo iskustvo sa svim našim velikim narodima.

Odavde smo dobro raspoloženi da promoviramo inkluziju, raznolikost i dostupnost u igri.

Mi ćemo podijeliti našu strast za nogomet čuda naše velike zemlje i ovu trajnu ostavštinu sa svima. Zajedno ćemo dijeliti.


 

YILDIRIM DEMİRÖREN
PREDSJEDNIK TURSKE NOGOMETNE FEDERACIJE
Yıldırım Demirören

Sva naša srca premlaćuju za 2024

kao najmlađa europska nacija Turska kandidatura za UEFA EURO 2024 nije samo presudna za ljude koji žive na ovoj zemlji nego i za Europu.

S 28,7% naše populacije u dobi ispod 17 godina, tako je uzbudljivo zamisliti kako bi bilo veliko da domaćin EURO 2024 potiče interes i ljubav prema nogometu u našoj zemlji. Dok pružamo maksimalnu moguću udobnost natjecateljskim timovima s našim mladim stadionima, uzbuđeni su što možemo ponuditi nezaboravne trenutke za ljubitelje nogometa koji će posjetiti našu zemlju i doživjeti tursku gostoljubivost.

Pored doprinosa međunarodnom nogometu, UEFA EURO 2024 bit će vrhunac turske nogometne federacije koja će razviti nogomet od lokalnih do najviših profesionalnih razina.

Najjača turska referenca u organizaciji Europskog prvenstva u svečanoj atmosferi i kao najviša konkurentska scena jedinstveno je iskustvo na stadionima podijeljeno u 2005 UEFA Lige prvaka, UEFA Kupu 2009 i finalu Svjetskog kupa FIFA U20. Želimo ponovno ponuditi obogaćenu verziju takvih iskustava cijelom svijetu.

Naši prijatelji koji će putovati u Tursku za nogomet i zajednički jezik europske civilizacije donijeti će bogatu povijest drevnih zemalja i sjećanja iz kulturnog i društvenog života natrag s njima kad se vrate u svoje zemlje. Mi ćemo stvoriti novo svjetlo za navijače kroz ljubav našeg naroda za nogomet i našu bogatu povijesnu teksturu koja spaja dva kontinenta. Pozivamo sve ljude da dijele našu strast za nogometom u Turskoj.

Imamo punu podršku naših građana i vlade za ovaj događaj. Turska je nogometna nacija gdje se jedinstvena i mirna snaga nogometa može uživati u najvećoj mjeri. Svatko se može uvjeriti da smo s našom strastvenom organizacijskom sposobnošću ljudskih resursa i našim high-tech stadionima spremni za uspješno europsko prvenstvo.

Naš poziv cijelom svijetu; Zajedno dijelimo EURO 2024...

— više — 

MIRCEA LUCESCU
NACIONALNI TIMSKI TRENER
Mircea Lucescu

To je turski red da sada stupi na pozornicu

U svojoj gotovo 60-godišnjoj karijeri u nogometu Turska je uvijek bila posebno mjesto u mom srcu, kako za zemlju u kojoj sam 1963. prvi put nosio rumunjski reprezentativni jersey, tako i na mojim postignućima s Galatasaray i Beşiktaş početkom 2000. godine.

Iako nisam bio daleko od Turske zbog mojih obveza u Ukrajini i Rusiji u posljednjih 12 i pol godina, nikada nisam prekinuo veze sa zemljom zahvaljujući prijateljskim odnosima koje sam napravio za vrijeme moje vrijeme. Od kolovoza 2017. bio sam zadužen za tursku višu reprezentaciju. S vanjske perspektive mogu objasniti odnos između Turske i nogometa od prošlosti do današnjeg dana na najbolji način.

Svjedočila sam transformaciji Turske sa svakog aspekta, a nogomet je samo dio nje. Investicije u nogometu ogromno su se povećale, a infrastruktura je upravo postala bolja. Jedina stvar koja se nije promijenila je velika strast ovog sporta u zemlji.

Poznata je činjenica da Turska u kojoj postoji ogroman interes za nogomet i europsko natjecanje znači više od puke igre, a već dugi niz godina želimo ugostiti veliki međunarodni turnir.

Turska je prethodno najavila svoju kandidaturu za domaćinstvo prošlih triju europskih prvenstva (jedan kao su-domaćin) i službeno su podnijeli svoju kandidaturu na pozornicu 2024. godine. Turska je puno jača i iskusnija nego ikad prije. Imaju značajne prednosti u odnosu na drugu zemlju kandidatkinju.

Najveća prednost Turske je entuzijazam. Može li se zemlja koja je u prošlosti ugostila događaje poput Europskog prvenstva i Svjetskog kupa, podudara s entuzijazmom koju Turska sada ima? Zamislite strast fanova, nogometaša, organizatora i volontera!

Topla gostoljubivost i dobrodošlicu naših stranih prijatelja u Turskoj privlače milijune turista u ovu zemlju svake godine. U tom smislu siguran sam da će svatko tko će putovati u Tursku za Europsko prvenstvo imati fantastično iskustvo.

Nakon što je uspješno održao finalni konačni UEFA Ligu prvaka 2009. godine, gdje sam u prošlosti podigao trofej s Shakhtarom i 2013. FIFA U20 Svjetskom kupu, Turska ima dokazanu organizacijsku sposobnost.

Jedan od najjačih elemenata koji čini kandidaturu Turske snažan je državna potpora i državni projekti stadiona koji se i dalje nastavljaju. 14 od 32 nova stadiona, projekti kojih možemo nazvati najsuvremenijim stadionima u Europi, već su završeni, a ostatak će biti dovršen 2019. Ne postoji druga zemlja u Europi koja ima takav proboj.

To je turski red da sada stupi na pozornicu!

Kao glavni trener Turske također podržavam ovu kandidaturu sa svim srcem. Turska viša reprezentacija koja bi mogla sudjelovati u EURO 2024 kao domaćinima s obnovljenom generacijom dobit će strastvenu potporu turske nacije i dati jedinstvenu inspiraciju mladim igračima.

Kada se Izvršni odbor UEFA-e saziva u rujnu 2018. kako bi nazvao domaćine EURO 2024, siguran sam da neće biti ravnodušni prema tom svjetlu koje svijetli nad Turskom.

— više — 

BARIŞ TELLİ
UEFA EURO 2024 KANDİDAT ZA PREDSTAVNİKA R.TURSKE
Turnuva Elçisi Barış Telli

Bariš Telli, čovjek koji je ispunio koncept sportaša koji se može opisati kao sposobna osoba u igri, natjecanjima ili aktivnostima koje trebaju fizički napor i vještinu protiv svih vrsta poteškoća i koji je doživio kupa i evropsko prvenstvo predstavlja uzor za nove generacije. Glavna osobina Barisa Tellija, osim lige, kupa i nogometnog prvenstva Europe, jeste misija da pomogne i osvjetli put svim sportistima koji imaju želju i pokušavaju ostvariti svoje snove.

Barıš Telli, u vrhuncu svoje karijere, dok se borio u najvišim kvalitetima internacionalnog natjecateljskog okruženja s jedne strane, s druge strane nije napravio nikakve ustupke od ljubavi prema sportu. 4. travnja 1993. kada je još bio djete od 4 godine, izašao je da se igra fudbala i tu u blizini doma ga je zadesila saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio desnu nogu iznad koljena, međutim to ga nije sprečilo da sa ampute reprezentacijskim timom postane prvak Evrope, osvoji kup šampiona klubova i treće mjesto na svijetu, igrača sa najvećim brojem postignutih golova i titule najboljeg igrača turnira.

Osim fudbala igra tenis, takođe u atletici je zabeležio zapažene rezultate u takmičenjima u 3 različite discipline; na 100 metara, skokom u vis , skokom u dalj i time još jednom potvrdio da je komplentni sportista. Barıš Telli je diplomirao na odjelu za fizičku kulturu Sveučilišta Gazi i u svojoj sjajnoj karijeri uspijo je dodati titulu prvog profesora tjelesnog odgoja u Turskoj.


— više —

 
GRADOVI I VENUES
Şehirler ve Stadyumlar

 
VIJESTI
Haberler

Footer Footer